ΣΥΣΤΗΜΑ – 91ο Σύστημα Προσκόπων Αγίου Ανδρέα

ΣΥΣΤΗΜΑ


Το Σύστημα,σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν στα αρχεία της Γενικής Εφορείας του Σ.Π.Κ., έχει επίσημα εγγραφεί στις 4 Μαρτίου 1960. Κατά την περίοδο 1960-1964, λειτουργούσε σε χώρο που βρίσκεται σήμερα στη νεκρή ζώνη της περιοχής Δικαστηρίων-Φυλακών. Κατά τη διάρκεια των διακοινοτικών ταραχών των Χριστουγέννων του 1963, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις του, συνεχίζοντας μόνο με την Ομάδα Προσκόπων που ήταν ολιγομελής και συγκεντρωνόταν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ανδρέα.

Πρόσφατα όμως μάθαμε ότι η Αγελη του Αγίου Ανδρέα λειτουργούσε από το 1953 μέχρι το 1956 με αρχηγό τον Γεώργιο Καμιναρίδη στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Ανδρέα.


Τον Σεπτέμβριο  του 1972, μερικοί δραστήριοι κάτοικοι-γονείς της ενορίας του Αγίου Ανδρέα, δραστηριοποιήθηκαν οργανώνοντας την πρώτη Επιτροπή Γονέων του Συστήματος. Μεταξύ άλλων ήταν οι Παντελάκης Πανταζής, που ανέλαβε σαν Πρόεδρος, Κόκος Χριστοδούλου μετέπειτα Γενικός Έφορος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανδρέας Αγρότης, Θέκλα Κουμενή, Ευριπίδης Μιχαηλίδης, και πολλοί άλλοι.


Σήμερα το Σύστημά μας στεγάζεται σε ιδιόκτητα κτίρια στην αυλή του Δημοτικού σχολείου του Αγίου Ανδρέα και έχει δύναμη 103 Λυκόπουλα, 53 Προσκόπους, 20 Ανιχνευτές και 42 Βαθμοφόρους.


Φέτος το Σύστημά μας γιορτάζει 63 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία, στο συνάνθρωπό και στον προσκοπισμό.